Wat doet een Orthomoleculair Epigenetisch therapeut?


Orthomoleculair

Dit komt van het Griekse woord Orthos en betekent juist of gezond. Orthomoleculair betekent de moleculen betreffend. De mens, het lichaam bestaat uit moleculen.

Orthomoleculaire geneeskunde is het streven naar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken.

Epigenetica

Dit is het bestuderen van de invloed van de omkeerbare veranderingen in de functie van de genen. Epigenetische factoren zijn factoren van buitenaf die de werking van de genen beïnvloeden. Die factoren kunnen zijn: leefstijl; (biologisch)voeding en stressreductie.

Na dit gelezen te hebben kan ik me voorstellen dat het nog abracadabra voor je is. Het is ook best ingewikkeld en daar ligt voor mij dan ook de uitdaging.

Want samen met jou ga ik de uitdaging aan om op zoek te gaan naar de oorzaak van jouw klacht(en). De klacht gaan we te lijf doormiddel van adviezen op het gebied van voeding, leefstijl en waar nodig suppletie.


Waar kan ik je mee helpen?

Niet lekker in je vel zitten, stress, vermoeidheid, overgewicht, menstruatie, darmklachten zoals een opgeblazen gevoel, obstipatie en/of rommelende darmen, huidklachten, slecht slapen, burnout.


Wat bied ik?

Een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.
Dit is een kort, gratis telefonisch consult waarin we jouw klacht(en) doorspreken. We plannen een afspraak.


Vragenlijsten

Voor het eerste consult krijg je van mij digitale vragenlijsten toegestuurd, die ik graag uiterlijk 3 dagen voor onze afspraak ingevuld terug wil hebben. Ook vraag ik je om je voedingspatroon in te vullen.


Intakegesprek

Tijdens het 1e consult dat ongeveer 1.5 uur duurt, luister ik naar jouw verhaal, stel ik aanvullende vragen over de klachten en symptomen . Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw klachten met behulp van de vragenlijsten, voeding en bewegingspatroon en breng ik deze ik kaart. Waar mogelijk zal ik je vast handvatten mee geven zodat je direct aan de slag kunt op weg naar herstel.

De uitslag van de vragenlijsten en je voedingspatroon geven mij inzicht welk probleem voorrang vraagt om aan te pakken. Waar nodig kan een aanvullend onderzoek of meting gedaan worden. Te denken valt aan een ontlastingtest, bloedonderzoek, speeksel, urine, een haarmineralentest of een voeding intolerantieonderzoek . Jij bepaalt of je hier toestemming voor geeft.


Behandelplan

Op basis van jouw klacht(en) stel ik een persoonlijk behandelplan op.

Dit kan bestaan uit een voedingsadvies en een leefstijl advies. Het kan ook zijn dat je adviezen krijgt over het gebruik van supplementen.


2e Consult

Tijdens het 2e consult bespreken we het persoonlijk behandelplan. Bij het behandelplan geef ik je uitleg over de adviezen. Je krijgt het behandelplan digitaal toegestuurd.


Begeleiding en ondersteuning

Jij gaat het doen.
Vervolgconsulten zijn nodig om de vooruitgang te monitoren en waar nodig bij te sturen.

Hoe vaak een vervolgconsult en hoelang een traject gaat duren hangt helemaal af hoelang de klacht bestaat en hoe snel jij herstelt. Ik ben er om te begeleiden op weg naar gezondheid.

Vergoedingen

Op dit moment worden consulten meestal niet door de zorgverzekering vergoed.


Eventueel laboratorium onderzoek dient vooraf te worden voldaan.

Gemaakte afspraken kunnen tot 48 uur voor een consult kosteloos geannuleerd worden. Dit kan zowel telefonisch als per e-mail.

Niet tijdig geannuleerde afspraken moet ik helaas volledig in rekening brengen.


Laboratoria

Voor laboratorium onderzoeken werkt LiBra Praktijk voor Gezondheid graag samen met Hessels en Grob, RP Vitamino en EMB-test.